dijous, 30 de juny del 2016

Sant Joan 2016

Dijous passat, vigília de Sant Joan, vam tornar al Castell de Berga a celebrar la revetlla. Enguany, a més a més, amb foguera. Els actes van començar a les 5 de la tarda amb l'arribada de la flama del Canigó. Els Amics de la Flama de Berga l'havien baixat de matinada des del cim i, amb bicicleta, la portaren des del coll d'Ares fins a Berga. Allà tota una sèrie de rellevistes la feren circular per la ciutat fins arribar a la plaça de Sant Pere, on la gent de la Bauma dels Encantats la baixaren en cercavila i amb els gegants fins a la plaça dels Països Catalans. 


Després de la lectura del manifest i d'algunes actuacions (potser un pèl minses, cosa que caldrà millorar en el futur) la flama es repartí i els Amics de la Flama ens la pujaren fins al castell, on va ser custodiada fins arribar el moment d'encendre la foguera.


Mentrestant alguns de nosaltres vam començar a fer els preparatius de la revetlla: taules, cadires, instal·lació elèctrica, llums, guarniments...


Cap a les 9 del vespre ja ho teníem tot a punt i la gent començava a tenir gana. Així, doncs, sense esperar als tardans, va començar el sopar. Com podeu comprovar, no ens vam estar de res i ningú es quedà amb gana.


Ja de fosc, vam encendre la foguera i vam dansar una mica al seu voltant: la Dansa al voltant del foc de Sant Julià i una xampanya. 





L'espai, actualment, no és el més adient per al ball i, per tant, vam continuar la festa allà on havíem sopat.


Entre mossec de coca, copeta de cava i petards vam anar tocant fins gairebé la una de la matinada, quan la gent ja retirava.


Com fa dos anys el temps va acompanyar i vam quedar molt contents de tornar a celebrar la revetlla al castell.


I si teniu ganes de començar amb aires folkis aquests mesos d'estiu sapigueu que aquest divendres dia 1 de juliol serem a Gironella donant suport a la Creu Roja del Berguedà i dissabte dia 2, a la Festa dels Templers de Puig-reig. Apa, animeu-vos!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada