dimarts, 29 de setembre del 2015

Estrena a Fonollet

Aquest 27 de setembre hem pogut ser actors de dos moments excepcionals que marcaran un abans i un després en la història. Poca broma, doncs. Un d'ells han estat les eleccions en les que s'ha aconseguit un mandat explícit per part del poble de Catalunya d'iniciar un procés clar i ferm cap a la proclamació de la República Catalana. Des de bon principi la BFT s'ha manifestat i s'ha significat de manera clara en el seu suport a tot aquest procés i és en aquesta línia que la nostra entitat ha participat en diverses de les manifestacions que entitats i partits partidaris de la independència han realitzat i també amb la nostra adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. El segon gran esdeveniment del dia, més local, ha estat l'estrena mundial de la borrèia de Fonollet que vam fer el passat diumenge al matí al costat de l'església de Sant Sadurní on fonolletencs i fonolletenques celebren la seva Festa Major. 



Amb una bona participació dels joves veïns de Fonollet (que en dies previs havien fet assajos de la dansa), guarnits per a l'ocasió, la dansa va ser rebuda amb satisfacció per part dels presents. L'actuació, com podeu veure en aquest vídeo, va ser, gairebé, de professionals.



Al migdia vam animar el vermut i es va ballar de nou la borrèia de Fonollet. La Susanna va ser l'encarregada de dirigir els balls i cal dir que no van faltar balladors, xics i grans.



Va caldre obrir la carpa perquè la pols escampés i passés una mica d'aire que fes baixar la temperatura. Després, amb la gana feta, vam compartir el dinar amb veïns i veïnes de Fonollet. Un arròs excel·lent, una bona selecció de vins (inclosos els famosos vins i caves de Cal Paraire que en Dela portà), postres del Mas El Lladré, de Les Lloses, cafè, llàgrimes de Sant Sadurní...



No podem acabar sense donar les gràcies a la gent de Fonollet i sense encomanar-nos a la protecció de Sant Sadurní amb el fragment dels goigs que cantem abans de començar la borrèia:

A la vostra protecció
Fonollet encomanat,
agraït i esperançat
us venera per Patró;
mireu amb ull amorós
el poble que en vos confia.
Sigueu nostra llum i guia
Sant Sadurní gloriós.

Dos dies abans, divendres a la nit, vam començar les sessions mensuals a La General. Va consistir en un repàs d'allò que, més o menys, tothom sabia però, com passa sovint, la presència de gent nova va obligar a explicar de nou algunes de les danses. 




La presència de balladores i balladors no va ser tan nombrosa com en sessions anteriors però això va fer que els presents poguessin ballar amb més comoditat. Els músics, com sempre, ens ho vam passar la mar de bé.




Ara la propera actuació serà el proper dissabte dia 3 a la plaça de Sant Joan de Berga dins dels actes de la Festa del Bolet que es faran al carrer Major. Us hi esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada