dijous, 28 d’octubre del 2021

Aquesta tardor no parem!

 Tal i com vàrem comentar en la darrera entrada són força les activitats que se'ns presenten aquesta tardor i moltes les ganes de fer-les. El confinament bé havia d'acabar però sembla que tot està esclatant amb força i nosaltres som els primers que teníem ganes de tornar als carrers i a les places i a tirar endavant projectes. Vam ser dissabte deia 16 a la Fira Mediterrània de Manresa on, sota un sol de justícia malgrat la fredor matinal a Berga, vam presentar els dos volums de danses tradicionals del Berguedà.


Vam explicar els motius dels llibres i com els hem fet i vàrem acabar tocant el Ball de cascavells de Casserres en la versió recollida per Pere Feliu el 1905, versió que actualment no es fa. Aquí en teniu un fragment:


Aquell mateix dia uns quants dels músics de la BFT vàrem dinar al Casal Panxo per commemorar el seu 22è aniversari. 


Un estofat de vedella per llepar-se els dits, amanida, un tall de pastís de celebració i unes copetes per agafar el to. 


No és estrany que costés tibar, després d'això, el personal a ballar però ho vàrem aconseguir!!! I aquí en teniu el testimoni!







Seguim, Panxos!!! Per molts anys i cap al 23!!!!

I dissabte passat, dia 23, vàrem fer la presentació del 2n volum del llibre de danses al parc del Lledó de Berga



Va ser un acte lluït amb la presència de nombrosos grups i esbarts de la comarca als que volem agrair molt sincerament la seva col·laboració. A veure si no ens en deixem cap: l'Esbart Cadí de Bagà, l'Esbart Queralt de Berga, La Farsa de Berga, les colles de cascavells de l'Ametlla de Merola, de Viver i Serrateix, de la Torreta de Montmajor, La Brama de la Pobla de Lillet i el grup de ball de la Dansa de Falgars. Durant l'acte es van anar presentant els respectius balls i d'altres que van interpretar els músics de la BFT en solitari.





L'acte, molt concorregut, va acabar amb una ballada per part de una bona part dels assistents de la Bolangera de Berga.



Vista la bona acollida d'una trobada d'aquest tipus no descartem des de la BFT organitzar alguna cosa semblant anualment arreu de la comarca.

Bé, i com dèiem al començament, la cosa segueix amb força. De cara a aquest proper cap de setmana tenim previst ser aquest dissabte, al matí, a Sant Julià de Cerdanyola i a la tarda, a Bagà. En ambdós casos per participar en la trobada anual de fallaires que se celebrarà l'endemà de la cloenda del primer "Simposi Internacional de Festes de Foc dels Solsticis als Pirineus".

I seguirem la setmana següent participant en la festa anual que celebra la colla bastonera Cop de Garrot. O Cop de Garròtix, n'hauríem de dir, amb l'excel·lent estofat de senglar que sempre preparen!!!

Salut i folk!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada