dimecres, 20 de febrer del 2019

Ball a Prats!

Ja s'acosta Carnaval i per començar a preparar-nos farem la sessió d'aquest mes de febrer a Prats. Els nostres fidels seguidors del Lluçanès ens van proposar de tocar a la sala polivalent del polígon Les Saleres i ens va faltar temps per dir que sí. Farem un repertori variat, com sempre, però aquesta vegada i per petició expressa farem més que mai repertori de les Balears: jotes, boleros, fandangos...


Com sempre serà a partir de les 10. No falleu!

I dissabte dia 9 es va fer amb molt d'èxit el taller de borrèies a càrrec del Rafèu Sichel, un excel·lent acordionista occità del Perigord .Va ensenyar borrèies de dos temps (més de la zona sud d'Occitània, la pirinenca) i de tres temps (més típiques cap al nord, cap al Perigord i l'Alvèrnia). La diferència, lògicament, és el compàs. Pel que fa al ball les de dos temps en general tenen poca variació i els peus no s'aixequen gaire, més aviat s'arrosseguen. Les de tres temps tenen coreografies més variades i depenen de la zona.


Bé, tot això ben explicat i ben regat amb unes excel·lents borrèies com són Le ruban bleu, Son davalats los garçons de la muntanha, La Loïsa... Això sí, a tempo! A veure si podem ensenyar-vos un vídeo!



Els talleristes de la BFT, que aquí els podeu veure ben atents, van prendre'n bona nota i no trigaran gaire en incloure més borrèies en el nostre repertori.


La valoració que se'n va fer del taller és excel·lent i ja preparem una nova trobada pel curs que ve amb em Rafèu. Moltes gràcies!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada