dimarts, 9 de febrer del 2016

Irlanda, Bretanya, Escòcia

Les activitats de finals de gener van estar centrades en conèixer danses d'Irlanda, Escòcia i Bretanya i engeguem el mes de febrer amb la commemoració del naixement del poeta nacional escocès Robert Burns. Un intensiu, doncs, de músiques d'aquelles terres on, diuen, coneixen bé aquest mot que cada cop se'ns fa més estrany a nosaltres: pluja.


La sequera meteorològica, però, no s'ha traduït en sequera de danses i així divendres 29 de gener vam poder gaudir a La General d'una bona assistència de gent amb ganes de ballar i que s'ho van passar d'allò més bé amb les dues danses que aquell dia vam introduir: el Virginia Reel (on combinàvem dos jigs: The Irish Washerwoman i The Swallowtail) i el Lucky Seven (que vam ballar amb les músiques del West Aish i del Joan del Riu). També, i en homenatge a la gent de Mallorca que van celebrar els foguerons de Sant Antoni, vam tocar i cantar la jota Sant Antoni. No cal dir que tot això a part del repertori habitual, que ja comença a ser extens i variat. Una nit, doncs, molt agradable per a balladors i balladores i, no cal dir-ho, per als músics.


I el dia següent, dissabte 30, vam tenir la sort de comptar amb la presència de la Flavie Louesdon que ens va fer un taller de danses bretones. 


Molts de nosaltres vam tenir certs problemes per coordinar moviments de peus i mans però tot i això vam gaudir de la tarda a la plaça del Forn, una tarda freda i tristota, molt atlàntica, que va ser "escalfada" amb uns gots de sidra i "calorificada" amb unes mantegoses galetes. Gavottes, an-dros, ridées... van fer possible que, per una tarda, la plaça del Forn de Berga fos una petita Fest-Noz.


I dissabte vinent, com venint fent des de fa tres anys, commemorarem el naixement del poeta nacional escocès Robert Burns a la llibreria 4cantons de Berga. Enguany també hi haurà la participació d'alumnes i professorat d'anglès de l'EOI del Berguedà i l'espai, de ben segur, quedarà petit. Afanyeu-vos, doncs, si voleu un bon lloc. Engegarem a 2/4 de 7.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada