diumenge, 25 d’octubre del 2015

Panxos, Sant Galderic i borrèies

El cap de setmana passat vam tenir sessió doble, com ja vam anunciar. D'entrada, dissabte dia 17, vam tocar per celebrar el 16è aniversari dels Panxos. Al carrer, a mida que la gent arribava després de sopar, vam aconseguir que un bon nombre de persones ballessin les peces que anàvem tocant i que la Su, quan convenia, ensenyava. Sardanes curtes, cercles, kolos, xampanyes, xotis, boleros, masurques... tot va sonar i tot, més o menys, es va ballar. Tot i baixes importants en la secció femenina de la BFT (només la Neus va ser al peu del canó!), vam aguantar molt bé el tipus i vam sortir ben contents d'haver fet ballar el personal.


Tot això després d'un sopar al Casal que vam compartir amb un bon grapat de gent i que acabà d'una manera ben dolça.



Després de nosaltres les noies del grup Roba Estesa, del Camp de Tarragona, demostraren que ja fa temps que es mouen als escenaris. Una bona posada en escena, un domini dels instruments i una vocalista amb molta empenta i una gran expressivitat que va anar enfilant un rere l'altra temes del cançoner popular a ritme de rumbes de cúmbies i del que fes falta. Llàstima que la gent, que cada vegada era més nombrosa, s'estimés més xerrar i contemplar l'espectacle que participar-hi com les noies intentaven.

I diumenge va ser el torn de Graugés, on celebraven la festivitat de Sant Galderic. Allà, després de dinar, el públic s'estimà més gaudir de la música ben asseguts i acaronats pel solet ponent que ballar. Tot i això, i en aquest cas gràcies a la intervenció de l'Ester, vam tenir un grupet de balladors tota l'estona. Alguns vinguts expressament del Lluçanès! Com fa dos anys (o tres?) vam ser molt ben acollits per la gent de Graugés i vam passar una tarda ben agradable.


I aquest proper divendres dia 30 torna a ser final de mes i, per tant... tornem a La General! En aquest cas l'estona de taller anirà dedicada a les borrèies de dos temps. Ens afegim, així, als actes en suport de l'occità que s'han fet aquest cap de setmana a Montpeller: ÒC! PER LA LENGA OCCITANA.


Serà, com sempre, a partir de les 10.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada