dijous, 5 d’octubre del 2023

Octubre intens!

Si el mes d'agost va ser un mes de repòs i el de setembre ha estat de "baixa intensitat", el mes d'octubre se'ns presenta força animat, especialment la segona quinzena. D'entrada aquest proper diumenge dia 8 serem a la Fira Mediterrània de Manresa presentant el llibre amb les cançons recollides a l'Hereu Mill que vam treure el passat Sant Jordi.

Serà un bon espai on poder escoltar algunes de les cançons del llibre, si encara no n'heu tingut l'oportunitat. Ens trobareu, si veniu, a la Plaça de la Fira (plaça Sant Domènec) a les 11 del matí.

Després d'això agafeu aire que vénen uns dies intensos. Per començar el dissabte 21 tornarem a ser a la Festa de Grups de Folk del Berguedà a Vallcebre. A partir de les 5 de la tarda hi haurà un passacarrers amb els Acordionistes del Berguedà i tothom qui s'hi apunti. Després, a la Sala Polivalent, l'Esbart Queralt farà una demostració de balls tradicionals i a partir de les 6 hi haurà ball folk amb els tres grups del Berguedà: Rustik's, V9 Band i BFT, per aquest ordre.

Com hem dit, i com en anys anteriors, el ball es farà a la Sala Polivalent de Vallcebre. La festa durarà fins a mitjanit i hi haurà servei de bar i d'entrepans per a què pugueu agafar forces i aguantar tots els balls, que prometen ser molts!

L'endemà, diumenge 22,  la BFT col·laborarà amb el Festival Solidari de Mans Unides que s'organitza a Gironella. La nostra actuació serà una de les diverses que podreu sentir i bàsicament farem cançons de l'Hereu Mill i algunes danses tradicionals del Berguedà.

Si us ve de gust serem al Local del Blat de Gironella a partir de les 6 de la tarda.

I el cap de setmana següent també el tenim ple. D'entrada divendres 27 d'octubre tindrem la sort d'escoltar l'Anaís Falcó i en Jaume Casalí a la plaça del Forn de Berga en una actuació que ens presentarà els temes de l'últim disc dels Corrandes són corrandes i que ens permetran, també, ballar.

Aquesta activitat ha estat la nostra manera de col·laborar amb els actes del Correllengua 2023 que es faran a Berga durant aquell cap de setmana. No hi haurà, per tant, el ball folk habitual de l'últim divendres de mes a l'Hotel d'Entitats. Si voleu ballar, cap a la plaça del Forn de Berga, on també, a partir de les 9, podreu sopar alguna cosa i així col·laborar amb el Correllengua.

 

Si encara no n'heu tingut prou agafeu aires i pugeu a Saldes dissabte 28. Fan el Mercat Artesanal  i el Pedrafest, la festa de la cervesa artesana. Nosaltres actuarem a la tarda, a la plaça Pedraforca, a partir de les 7.

I a veure si d'una vegada diumenge 29, Sant Narcís, ens allibera de tantes mosques i, sobretot d'aquests maleïts mosquits que ens han fet la vida impossible aquest estiu que s'està allargant massa!!!

I el setembre, què? Doncs no podem dir que hàgim estat de braços plegats! Dissabte dia 23 Clavellina d'aire ens va fer un concert a cal Blanxart. La Cati Plana i en Jordi Macaya, acordió i viola, ens van presentar, a mode de viatge, els temes del seu darrer treball, Música per emportar-se a illes desertes, una interpretació personal d'algunes tonades tradicionals i també composicions pròpies. 

Una gran interpretació d'uns grans professionals i unes melodies molt personals que van agradar a la quarantena de persones que van assistir a l'acte i que van poder, també, gaudir d'una mica de berenar.

L'endemà, diumenge 24, vam ser a Fonollet, a la Festa Major. Per vuitè any el veïns de l'indret van ballar la borreia de Fonollet, dedicada a Sant Sadurní i amb la música dels goigs que aquell dia es canten.

 

Es fa després de l'ofici i de menjar una mica de coca i fer un glopet de moscatell per agafar forces. Enguany celebrem la nombrosa presència de jovent que assegura que la borreia té corda per anys si res no ho tomba!!


Després, a la una, vam tocar durant l'aperitiu i va ser molt nombrosa la participació de balladors, també molts d'ells molt joves. Van sonar sardanes, cercles, xampanyes, xotis, pasdobles, jotes... I evidentment vam tocar de nou la borreia de Fonollet. Hi hagué de tot, ja ho veieu. Llàstima que no tinguem cap foto d'aquesta estona de ball però sí que en tenim alguna de l'acte següent: l'arròs!!!

Els integrants de la BFT que ens vam quedar vam celebrar la bonança del dia i la bona harmonia que es respira sempre a Fonollet. Que per molts anys puguem seguir compartint aquesta festa major i que sigui cada cop més nombrosa la presència de balladors. Salut, fonolletencs!

I hem tancat el setembre amb l'inici de temporada de l'últim divendres de mes a l'Hotel d'Entitats de Berga. Divendres 29 l'assistència de públic va ser força nombrosa, amb unes 40 o 50 persones que suaren de valent amb la calor que feia al local i perquè no els deixàrem respirar gaire entre dansa i dansa. Als músics ens faltà personal (ai, l'edat!!!) però tot i així vam solucionar satisfactòriament la papereta!!!


 

Ja ho sabeu, doncs, teniu un octubre on podeu triar i remenar!!! Us esperem reveure!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada