divendres, 27 d’octubre del 2023

De la Mediterrània al Pedraforca

Com ja vam dir en l'anterior entrada, el mes d'octubre se'ns ha presentat atapeït d'actes, la qual cosa cal valorar positivament en el sentit que la música tradicional és present habitualment en les nostres celebracions. I aquest mes d'octubre, encara inacabat, el vam començar a la Fira Mediterrània de Manresa i el clourem amb una actuació als Saldes, als peus del Pedraforca. Una bonica imatge del fet que la música tradicional és present arreu del país, de Salses a Guardamar i de la Mediterrània als cims del Pirineu!!!

A la Fira Mediterrània hi vam ser el diumenge 8 d'octubre. A quarts d'11 del matí no corria encara gaire gent per la plaça Sant Domènec però a les 11, quan vam començar la nostra presentació del llibre de cançons de l'Hereu Mill, ja hi havia una mica més d'animació. Va ser, però, començar a cantar alguna de les cançons que la música actuà de reclam i la gent s'aturà a escoltar-nos. 

 

Unes breus explicacions sobre el motiu del recull, els personatges implicats, la tipologia de cançons recollides... s'anaven alternant amb cançons del cançoner objecte de la presentació, les veritables protagonistes de l'acte. Us en deixem una mostra:


Dissabte 21 d'octubre vam ser a la Festa de Grups de Folk del Berguedà, a Vallcebre. Alguns de nosaltres ens vam trobar prèviament per dinar plegats a La Rectoria de Vallcebre.

I un cop fet el cafè i una mica de sobretaula ja vam anar a la Sala Polivalent d'on va sortir el cercavila dels Acordionistes del Pedraforca. Tot i la diversitat de sonadors déu n'hi do de com va sortir!

De retorn a la sala va ser l'hora de començar la sessió de danses, amb l'Esbart Queralt de Berga, i de música amb els Rústik's, la V9 Band i nosaltres. Hi va haver una gran assistència de persones, gent que arribava i gent que marxava, i un bon ambient durant tota la tarda i nit. Servei de bar i entrepans, venda de marxandatge... i moltes ganes de ballar!

 Al final, com sempre, vam fer tres o quatre danses tots els grups plegats i amb això i l'Hora dels adéus vam cloure aquesta 9a Festa. Des de la BFT volem felicitar de nou els Rústik's de Vallcebre per l'organització i esperar que aquesta trobada anual la puguem repetir durant molts anys.

 

L'endemà, diumenge 22, vam col·laborar, juntament amb altres entitats de la comarca, en un acte de Mans Unides de Gironella per a recaptar fons per a l'entitat. 

Vam tocar, com pertocava, el Ball de l'Almorratxa i després vam cantar algunes cançons del repertori del Mill. Una d'elles va ser La berenada:

 

I aquest divendres no farem el tradicional ball folk a l'Hotel d'Entitats de Berga sinó que vindrà l'Anaís Falcó i en Jaume Casalí i ens faran ball a la plaça del Forn. Aquesta actuació s'inclou dins dels actes que durant tot el cap de setmana s'organitzen a Berga amb motiu del Correllengua. Serà a les 10 del vespre però a partir de les 9 ja hi haurà ambient i hi podreu menjar alguna cosa.

I si amb la ballaruca d'avui no en teniu prou us convidem a venir a Saldes demà dissabte 28. Dins dels actes de la Fira Artesanal tocarem a partir de les 7 de la tarda. 

Gaudireu d'un vespre d'octubre ben especial als peus del Pedraforca. Ah! I no patiu per si acaba tard: aquella nit podreu gaudir d'una hora més per descansar!!!!

I si el cap de setmana següent seguiu tenint ganes de ball, cap a Borredà falta gent!! Us convidem, dissabte dia 4 de novembre, a la Festa de la tardor, on hi trobareu diferents tallers, jocs, castanyes i... ball amb la BFT!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada