divendres, 13 de maig del 2022

Sant Jordi, Torreta i Matiners!

Ja vam avisar que la nostra primavera, musicalment, esclataria com ho fa la natura i així és. Fora mascaretes i de nou música i ball a les places. Bé, no tot han estat exteriors perquè la primavera ja ho té això de ser variable i que, de tant en tant, ens regali un xàfec d'aquells que agraeixen els camps. Però no els músics. I així va ser el dia de Sant Jordi, amb un matí variable a Berga, amb algun ruixat però també amb moments de sol. Ara bé, a la tarda, quan havíem de tocar en la marató de lectura que cada any organitza Òmnium, la pluja i el fred ens van obligar a suspendre l'actuació.

Però ja que hi érem vam decidir, què carai, aprofitar l'aixopluc de l'església de Sant Joan per tocar alguna coseta davant d'un públic ben agraït que anava entrant a mesura que ens sentien des de fora. Aquí en teniu una mostra:



L'endemà, a l'ermita de la Torreta, a  Sant Feliu de Lluelles, terme de Montmajor, vam fer el ball després de la missa de Festa Major i del ball de cascavells que van fer la colla de la Torreta, acompanyats a l'acordió del Jordi Xandri.

El dia, a diferència de l'anterior, fou lluminós i tots plegats gaudírem d'aquella trobada on no faltaren animats balladors i balladores!


 

I finalment arribà el dia de reprendre els balls folk d'últim divendres de mes a Berga. Feia exactament dos anys i un mes que ens havíem vist obligats a deixar-los de fer i no cal dir que ja teníem moltes ganes de reveure tota la colla que acostuma a venir a les sessions folk de Berga.

Hem aprofitat aquest període de "descans" per canviar una part del repertori o per recuperar danses que en algun moment o altre havíem tocat i, pel motiu que fos, havíem deixat de fer. La sessió, amb una trentena d'assistents serví per fer evident que hi havia moltes ganes de tornar-nos a trobar i de ballar de nou. La propera cita, també a l'Hotel d'Entitats de Berga, serà el divendres 27 de maig.

I la nostra darrera aparició en públic ha estat aquest passat diumenge a Avinyó en la Fira dels Matiners

 

Com fa tres anys vam tocar-hi per partida doble, primer a la placeta i després a la plaça gran. Cal dir que en tots dos llocs hi havia un nombrós públic que, en el segon, anà marxant de mica en mica en fer-se fosc i anar-se acabant la festa, ja bona part de la gent cansada d'un dia intens.

Cal dir, però, que una quinzena de balladores i balladors es mantingueren fidels i no deixaren de ballar en cap moment fins que decidírem donar per acabada l'actuació que ja eren quarts de 10. Com fa tres anys ens vam sentir molt ben acollits a Avinyó i esperem retornar-hi en properes ocasions.

 


La propera actuació de la BFT serà el divendres dia 20 de maig a la biblioteca de Puig-reig en la presentació del recull de cançons Lliri d'aigua, on cantarem algunes de les cançons recollides per Joan Tomàs a l'Hereu Mill i alguna de les cançons que apareix al recull. Us hi esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada