dimarts, 21 d’abril del 2015

Folk sens parar!

No parem, els músics de la BFT! Dissabte passat la 2a Festa Folk va ser tot un èxit malgrat la incertesa del temps que va provocar un canvi d'ubicació de la festa que va passar de fer-se a la plaça del Forn a fer-se al Pavelló Vell. D'entrada el canvi no era gaire positiu: el veïnatge de la plaça del Forn amb el carrer Major fa que l'afluència de gent sigui constant durant tota la tarda, molts d'ells tafaners que s'hi deixen caure quan senten la música. Ara bé, la situació del Pavelló Vell feia preveure que nomes els incondicionals traguessin el cap i la magnitud del recinte feia pensar que, malgrat la presència d'un bon nombre de persones, la sensació fos de pobresa de balladors. A les 6 de la tarda, hora prevista de l'inici de la festa, podem dir que al pavelló hi havia només els músics. Mitja hora més tard, quan els Rústik's de Vallcebre van començar a tocar, l'ambient ja havia començat a escalfar-se i a les 7 el pavelló feia goig amb les parelles ballant.
 

Després van venir els Tocdeflok, deViladomiu, que ens van oferir la seva original interpretació de tonades folk. 


Els balladors van afluixar una mica però amb el hassapiko van aconseguir fer unes fileres espectaculars. Mireu sinó:


Ja era hora de sopar quan vam sortir a l'escenari els músics de la BFT que vam fer una bona actuació. De fet era la nostra tercera actuació al Pavelló Vell però la primera de la que en sortíem satisfets, malgrat la sonoritat que no permet als músics tenir un bon retorn. 


Els balladors s'ho van passar bé amb els boleros i jotes, danses dels Balcans, cercles i xampanyes, xotis i valsos.


El darrer grup a sortir van ser Les Violiles que van fer una demostració de domini instrumental i de saber estar a l'escenari.


Per acabar vam sortirels quatre grups junts i vam interpretar tres clàssics dels balls folk: el Tzadik Katamar, els 7 Salts i la Polca d'Ors. No cal dir que el públic les va ballar amb entusiasme.


Des de la BFT valorem molt positivament aquesta segona festa perquè ha posat de manifest l'interès per aquest tipus de música i de ball que hi ha, no només a la comarca sinó arreu ja que va venir gent del Bages, del Vallès, d'Osona, del Lluçanès i de l'Alt Urgell, entre d'altres indrets. La plaça del Forn hagués estat un espai molt bonic per a gaudir de la música que els quatre grups van tocar però no hagués permès ballar amb l'espai amb què ho van poder fer al pavelló als nombrosos balladors que van venir a la festa. De cara a l'any vinent caldrà valorar quin espai del barri vell és alhora prou gran com per poder permetre als balladors ballar amb comoditat i prou atractiu com per poder actuar de reclam als passavolants.


I si voleu segui ballant, aquest divendres dia 24 serem a La General. El taller anirà a càrrec de gent de Borredà que ens ensenyaran el ballet de Borredà. No faltaran les peces habituals d'aquestes ballades i recordarem els balls balcànics de l'última sessió. Com sempre, serà a les 10 del vespre.


I dissabte a La Coma. És Sant Marc i és Festa Major en aquesta vila del Solsonès. A les 6 de la tarda farem ball folk al local de la piscina, on recordarem les danses apreses ens les sessions que vam fer a primers de novembre i de desembre.


Ja ho sabeu, doncs. No serà perquè la BFT no us ofereix oportunitats per ballar!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada