dijous, 15 de maig del 2014

Escenari obert a La Seu

Dissabte passat dia 10 alguns dels músics de la BFT vam ser a La Seu per participar en l'escenari obert que s'organitza trimestralment al centre cívic L'Escorxador, l'antic escorxador municipal. Les sessions s'inicien cap a les 7 o quarts de 8 del vespre amb un taller de danses impartit pel Pep Lizandra. Feta la gana, la gent sopa amb el que voluntàriament cadascú ha aportat i després es fa el ball amb l'actuació d'un variat nombre de formacions.


Cada grup acostuma a tocar un parell de peces i si considerem que hi havia uns 13 o 14 grups ja us podeu imaginar que la cosa es pot allargar, per fortuna dels balladors, força. Els grups són de tota mena: de novells i de consolidats, de xics i de grans, de nombrosos (o molt nombrosos!) i de pocs membres. Tots, però, amb l'alegria de tocar i de fer ballar amb allò que toquen. En destacaríem les formacions del més joves que representen el recanvi futur dels que ja tenim una certa edat i que mostren que a La Seu, i per extensió a l'Alt Urgell i a la Cerdanya, la música tradicional hi té una força que ja voldríem al Berguedà.


La iniciativa de generar un espai on tothom que faci música tradicional pugui tocar és de gran interès i caldrà mirar d'anar-ho propiciant al Berguedà. El parc del Lledó de Berga és un lloc molt escaient per a fer-ho durant els mesos de bonança. L'entorn, l'amfiteatre i la possibilitat de tornar a donar vida a un espai que la majoria de berguedans tenen oblidat (per no parlar dels gestors de la ciutat) són elements que justificarien la tria d'aquest espai.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada