dimecres, 30 d’abril del 2014

1a Festa de Grups de Folk del Berguedà

Aquest proper dissabte dia 3 de maig tindrà lloc a la plaça del Forn de Berga la 1a Festa de Grups de Folk del Berguedà. La trobada comptarà, pel que fa a la part musical, amb la presència dels Rustik's de Vallcebre, dels Tocdeflok de Viladomiu Nou i dels músics de la BFT. I pel que fa a les danses, els membres de l'Associació Cultural Rubricatus de Puig-reig seran els encarregats de dirigir i ensenyar els balls. La Festa està previst que comenci a les 6 de la tarda i que duri fins les 12 de la nit. Aquí teniu el cartell:


Per preparar-nos per a aquesta trobada els músics de la BFT hem fet un cap de setmana intensiu d'actuacions. Per començar, divendres hi va haver ball a La General, amb una gran assistència de públic que va gaudir del bon ambient i va poder recordar balls apresos en sessions anteriors (com l'Estapera) i incorporar-ne de nous (com el Kolo) gràcies al bon fer d'algunes de les persones assistents que ensenyaren a ballar-los.



Els músics de la BFT ens ho vam passar la mar de bé, veient com la gent ballava. Ho podeu comprovar en aquestes fotografies:





La festa acabà passades les 12 de la nit, després de satisfer les demandes dels més exigents que no en tenien prou amb el que fins aleshores havien ballat i que acabaren per ballar "La cirereta" com ho fan els bastoners de Cop de Garrot.

Dissabte l'actuació fou a la plaça de Sant Joan de Berga, dins d'un acte de la CUP. Malauradament ni la participació de la gent ni la dels organitzadors van permetre una desenvolupament "normal" de la festa malgrat els intents de la Mariagua per captar passavolants per ballar. En general, als músics de la BFT ens va quedar un cert mal gust de boca.



Tot el contrari del que va succeir diumenge als  Rasos. Vam ser convidats pel Centre Excursionista Montserrat a participar en els actes d'inauguració de la remodelació del xalet i vam animar la festa abans i després dels parlaments de rigor mentre els assistents entraven i sortien del refugi i gaudien del piscolabis que havia preparat l'organització. La presència de balladors i gent animada a apuntar-se a la festa van fer que ens ho passéssim la mar de bé. Una colla d'acordionistes de Maçaners van continuar la part musical de la festa un cop nosaltres vam donar per acabada la nostra actuació.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada