dijous, 29 de setembre del 2022

Estiu sec, tardor molla

Això diu la dita! I a fe de Déu que l'estiu ha estat sec, principalment el que és el juliol. I de moment la dita es compleix ja que la nit de dissabte 24 va caure un bon patac d'aigua. Ara bé, diumenge de Festa Major a Fonollet el dia va ser magnífic, amb una fresqueta a primera hora que a poc a poc el sol va fer enrere i va deixar pas a un matí ben agradable.

Després de l'ofici religiós amb la tradicional cantada dels goigs de Sant Sadurní i el lliurament dels ramets per part de les pabordesses, veïns i veïnes i tothom qui hi havia vam compatir xerrada entre talls de coca i traguets de vi dolç i cafès. Mentrestant el jovent ballador assajava la borreia que, com és ja costum, després van ballar després del pregó, enguany enllaunat.

La BFT va animar l'aperitiu amb sardanes, xotis, xampanyes, jotes... i amb uns fidels balladors de totes les edats que ho van ballar tot i més. 

 

I encara ballarien ara si no hagués estat perquè ens van cridar a taula, que l'arròs ja gairebé estava i calia muntar taules i aclarir l'espai i regar una mica per fer fora la pols que tots aquells peus havien aixecat.

 


I així va arribar l'hora de dinar, amb taules llargues on compartírem arròs i tall i vi i postres i cafès i converses. Com sempre vam passar un dia ben agradable a Fonollet, amb una excel·lent organització, a la qual volem agrair de nou haver-nos convidat. I esperem que així sigui per molts anys.

 

I nosaltres seguim! Si voleu ballar aquest divendres dia 30, últim de mes, no dubteu a venir a l'Hotel d'Entitats de Berga. Ens trobareu allà a partir de les 10 i podreu ballar fins que en tingueu prou!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada