dissabte, 29 de febrer del 2020

29!!!

Poques entrades hi haurà en aquest bloc un 29 de febrer, la qual cosa no té, però cap mena de transcendència amb el que fem. Però bé, ja que ahir vam tocar i hem estat una temporada amb entrades molt espaiades hem decidit fer-la avui. I potser també perquè el que tenim de novetat no és una cosa que passi cada dia i, per tant, li escau una data singular.

Primer dir-vos que ahir, 28 de febrer, vam fer el ball habitual que fem el darrer divendres de mes a l'Hotel d'Entitats de Berga. 



En aquesta ocasió el taller se centrava en dues danses que es ballen en grups de tres persones, en general amb l'home al mig i una noia a cada banda, un fet que ahir va poder ser possible. Es tractava de la dansa danesa Cotxinxina i de la russa Troika



Entre 25 i 30 persones s'animaren a venir i podem dir que ballaren tot allò que vam tocar, que no va ser poca cosa, amb un repertori variat i on vam treure la pols a un seguit de danses que feia temps que no tocàvem.



Bé, i la singularitat va aparèixer al final de la sessió quan vam fer saber que el primer volum recopilatori de les Danses tradicionals del Berguedà ja el teníem disponible. Ha estat una feina important de recopilació de material que era un dels motius d'existir de la BFT com a entitat i que ens permetrà fixar el que ara tenim amb la voluntat de trobar encara més coses (esperem que el segon volum pugui sortir a finals d'aquest any) i amb l'objectiu que tot aquest patrimoni segueixi viu entre nosaltres (aquell que encara es manté) i formi part de nou (aquell malauradament oblidat) de les nostres celebracions.


La Mariagua, una peça bàsica en tota aquesta recerca va ser qui en va fer l'anunci i tothom qui ho vulgui, ara mateix, en pot disposar d'un exemplar. Només cal que ens escriviu!


I a ballar!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada