dijous, 9 de maig del 2019

Sant Jordi 2019

Enguany, com ja ve sent un costum, hem col·laborat amb la Marató de Lectura per la Llengua que per 6è any ha organitzat Òmnium Cultural per Sant Jordi. Tot i la forta amenaça de pluja (de fet va fer un bon ruixat a quarts de 5) la marató es va desenvolupar allà on s'havia previst, a la plaça de Sant Joan de Berga, i nosaltres hi vam tocar una estoneta a partir de quarts de 8 del vespre i fins que en vam tenir ben bé prou. Que la gent a partir de les 8 ja desfilava, les parades recollien i nosaltres començàvem a perdre audiència.



Tot i que no hi érem tots l'actuació ens va sortir prou rodona i àgil. Es nota que ja fa una bona colla de temps que toquem plegats i que els dits ja van sols a moltes posicions.


Al cap d'una setmaneta, dilluns dia 29, vam tocar a La Pobla de Lillet, concretament a la casa de colònies La Sala, dins dels actes de les Jornades d'Escola Rural que es van fer entre Berga i La Pobla de Lillet els dies 29 i 30 d'abril. 


Tot i la moguda que aquella joventut havia tingut aquell dilluns i tot i que encara sopaven quan nosaltres muntàvem l'equip, moltes d'elles (perquè allà gairebé tot eren noies) van deixar el pair a banda i van preparar-se per a un parell d'horetes de dansa.


Això sí, cadascuna d'elles era detalladament explicada i ensenyada i això feia que els espais entre dansa i dansa permetessin una mica recuperar-se de l'esforç. Vam fer allò que vam creure que els podia agradar més i que més podien utilitzar en la seva futura activitat docent: sardana curta, ball pla, valset familiar, cercle, alguna dansa grega i alguna dels Balcans...


En fi, que ens ho vam passar bé tots plegats i vam tenir la sort de trobar un grup ben animadot que esperem que incorporin la dansa en les seves activitats habituals.


I bé, ara ja només ens queda detallar l'intens cap de setmana que tindrem i que inclou:
  • demà divendres dia 10, a les 7 de la tarda, a la 2a planta del Casal Cívic de Berga (plaça de Sant Joan), tindrà lloc la presentació del treball Acordions i acordionistes a càrrec d'Anna Saus Torner. Es tracta d'un treball de recerca de 2n curs de batxillerat centrat en la presència d'aquest instrument i dels qui el toquen a la comarca del Berguedà i zones properes, un treball amb força recull de memòria oral i que la BFT va considerar que mereixia rebre una borsa econòmica de 500 € per a què es dugués a terme. En la presentació, a part de l'autora, comptarem amb la presència d'alguns dels acordionistes que hi han col·laborat. I potser algú traurà l'acordió!!
  • dissabte dia 11, a la plaça del Forn de Berga, tindrem una sessió doble a càrrec del grup occità Revelhet. A la tarda, a quarts de 5, ens oferiran un taller de danses (principalment de borreies, danses típiques de bona part d'Occitània) i al vespre, a partir de les 8, hi haurà un concert. Revelhet és una formació de quatre músics que basen el seu repertori en la recuperació de melodies tradicionals, principalment de l'Arieja, i de composicions pròpies que retraten aquestes boniques valls occitanes, el seu paisatge i les persones que hi viuen. Melodies, cançons i comentaris poètics que ens permetran copsar com l'occità i el català són llengües ben properes i ens permetran gaudir d'una magnífica vetllada.



El taller de la tarda té un cost de 10 €. Al concert s'aplicarà la taquilla inversa,és a dir, cadascú dipositarà en una capsa allò que cregui convenient.
  • I diumenge dia 12 podeu venir a ballar a la Fira dels Matiners d'Avinyó, on toquem cap a les 7 de la tarda.


Ep! No podeu dir que no organitzem coses, eh?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada