dimecres, 28 de novembre del 2018

Bolangeres

S'acaba el novembre i per Sant Andreu... llarga nit i dia breu! I com que volem que aquesta nit se us faci curta us convidem a venir aquest divendres dia 30 a l'Hotel d'Entitats de Berga on farem el tradicional ball folk de cada divendres de final de mes.


Aquest cop el ball protagonista serà la bolangera i us en farem unes quantes. D'entrada recordarem la Bolangera de Berga que ja vàrem fer fa temps i que encara tenim pendent d'introduir als centres educatius de la ciutat per a què en el futur esdevingui un ball representatiu de Berga. Aquí us en deixem la partitura per si la voleu practicar:


I la lletra, que fa així, segons apareix a l'Arxiu de l'Esbart Català de Dansaires:

La bolangera en té diners
que no li costen gaire,
que els ha guanyat filant
i no li costa gaire.

També farem la Bolangera de Bagà, que tocarem per primera vegada. I alguna altra... Ja ho sabeu, com sempre, a partir de les 10 del vespre!

I ara és el moment de recordar l'esplèndid taller de percussió ibèrica que vàrem fer el dissabte dia 17 d'aquest mes amb una gran assistència de gent i amb persones que varen quedar-se sense poder-lo fer. 


En Martí Hosta del grup Coetus ens va presentar tot un seguit d'instruments de percussió i ens va introduir als ritmes del pandero quadrat de Pañaparda, un pandero que toquen les dones en aquesta població de Salamanca. 


Va parlar de la seva història, dels diferents ritmes... i apa! tots a tocar! Aquí en teniu una mostra:


I des de la BFT seguim preparant nous tallers per a l'any vinent, d'instruments i de dansa. Però no aventurem encara res. De moment dir-vos que el proper 1 de desembre serem al Pavelló de Suècia de Berga acompanyant la gent del Taller Coloma en la presentació del seu calendari i que el 8 de desembre serem a Sant Julià de Cerdanyola en la festa de la Fia-Faia


Allà donarem a conèixer el Ball de Tres Parts que fa poc ensenyàrem a ballar i amb alumnes de l'Escola Folk del Pirineu tocarem el ball dels Aranyons i la Rotllana al voltant del Foc de la Fia-Faia. Després ball per a tothom!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada